Az ingatlanpiac helyzete Nyíregyházán

Balansz Ingatlanstúdió

Mi tagadás, nehéz helyzetben vannak az ingatlanpiac szereplői, legyen szó eladókról, vevőkről, bérbeadókról, albérlőkről, ingatlanértékesítőkről, vagy akár építési vállalkozókról. Ez a helyzet különösen speciális az ország Észak-Keleti régiójában, hiszen a térség gazdasági helyzete eltér a fővárostól, vagy mondjuk az ország nyugati megyéitől.

Az ingatlan eladás illetve vétel tekintetében határozottan lassulást tapasztalunk, főként a vevő oldalról eredően. A magas kamatlábak, illetve az egyre növekvő ingatlanárak miatt, akinek csak nem sürgős, most inkább vár az ingatlan vásárlással.  A rossz hír azonban, hogy az ingatlanárak még jó pár hónapig biztosan nem fognak változni, maximum kismértékű ingatlanár csökkenésre számíthatunk ez év végén, vagy 2023 elején.

Akik tehát ingatlanvásárláson gondolkodnak, de kivárnának az árak visszaeséséig, annak azt javasoljuk, hogy inkább most cselekedjenek, ugyanis a közeljövőben az árak csökkenésére igen kevés esély van, az alapkamat viszont év végéig akár a 12%-ot is elérheti.

Akik ingatlan eladáson gondolkodnak, azoknak sincs épp könnyű helyzetük, ugyanis a reális piaci ár meghatározása most nehezebb, mint valaha.

Nehéz viszonyítási alapot találni, ugyanis a hirdetések közt rengeteg az irreálisan túlárazott ingatlan, ami a legtöbb esetben azt eredményezi, hogy az értékesítési idő akár duplájára, triplájára is nőhet. Az értékbecsléshez tehát érdemes profi segítséget kérni.

A Balansz Ingatlanstúdió teljeskörű segítséget nyújt önnek, legyen szó ingatlanértékesítésről, értékbecslésről, vagy hitelügyintézésről.

Mi a helyzet az albérlet piacon?

A tapasztalataink azt mutatják, hogy az eladó ingatlanokkal szemben az albérletekre igencsak megnőtt a kereslet, az elmúlt hónapokban gyakorlatilag a rendszerünkbe kerüléstől számítva 1-2 nap alatt már meg is találtuk az új bérlőket.

Bár az árak az albérlet piacon is emelkedtek, a kínálat igencsak lecsökkent.

Összességében tehát, legyen szó akár ingatlan eladásról, vagy vételről, a magasabb árak ellenére a jelen gazdasági helyzetben sem érdemes kivárni. Ha pedig elbizonytalanodna a piaci helyzetet illetően, keresse a Balansz Ingatlanstúdiót Nyíregyházán.